dijous, 18 d’abril del 2013

L'EQUIP IDEAL



Com pot l’esport canviar la vida d’algunes persones? Fins a quin punt alguns futbolistes poden inspirar determinats joves que viuen en contextos desfavorits a tirar endavant amb la il•lusió de prosperar i tenir una vida millor? I com es trena l’aliança entre dues institucions, una esportiva i una social, per obtenir resultats en aquesta mateixa línia?

                                                                  Cliqueu dins de la imatge per veure el vídeo

 
"L’equip ideal", que entrevista el carismàtic capità del primer equip del Barça Carles Puyol, explica la història de cinc nois i noies de Ghana i de com l’esport els ajuda a ser més millors persones. El documental, que també explica il•lustra l’aliança entre la Fundació Barça i Unicef, se centra en el dia a dia de la Joyce, la Bernice, la Salamatu, en Bawa i en Benjamin. Tots ells tenen entre 12 i 18 anys, procedeixen d’extractes socials pobres i fan algun tipus d’esport. I és, precisament, aquesta pràctica esportiva el que els permet assumir una sèrie de valors com el treball en equip, l’esforç, la disciplina o l’acceptació de la derrota, entre d’altres.
Tan sols un dels protagonistes, en Bawa, pretén convertir-se en futbolista professional, mentre que la resta fan esport –principalment futbol– com a complement de la seva rutina diària. I ho fan, sobretot, a l’escola. No en va, Unicef, que treballa a més de 190 països, ha descobert que, tant per als pares com per als nens, l’esport és un dels principals al•licients per a l’escolarització. 
Per explicar la importància educativa de l’esport, a més dels cinc protagonistes, "L’equip ideal" també compta amb la participació de diferents experts (mestres, responsables d’ONGs, personal d’Unicef, familiars dels protagonistes, etc.) i de Carles Puyol, capità del primer equip de futbol del Barça. 



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada