dimarts, 30 d’abril del 2013

ÒPERA EN TEXANS...

Ho reconec. M'agrada moltíssim l' "Òpera en Texans" del Canal 33. I m'agrada perquè l'òpera no m'havia interessat gens. No l'entenia. No podia entendre com algú es podia estar assegut en una butaca quatre o cinc  hores escoltant una cosa que no podia entendre (que aixequi la mà el que vagi al Liceo i entengui una òpera cantada en alemany...). I aquest programa t'ho explica d'una plana i agradable... Potser no arribarem a entendre tot el que es digui a l'obra, però si sabem l'argument i comprenem les sensacions, la cosa canvïa. I si el que ho explica ho fa d'una forma didàctica, molt millor.


Cliqueu dins de la imatge per enllaçar a la pàgina

És evident que amb els nostres alumnes de Primària serà difícil tractar-ho. Però amb els alumnes de Secundària...? Per què no?

Com es comenta a la pàgina web del programa "Òpera en texans" no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada".

s un programa pensat per als amants de l'òpera, els indecisos, els romàntics, els músics, els atrevits, els que comencen, els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai".

Vist així, si a mi m'ha aconseguit enganxar, i no estava gens interessat, per què no pot enganxar també al jovent?



I com no fer el rídicul entre "experts" en òpera?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada